Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa lub udko z kurczaka 1 szt
ciecierzyca 100 g
jarmuż 150 g
cebula 1 szt
pomidory 3 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką

Kroki postępowania

1
Cieciorkę namoczyć w wodzie i odstawić najlepiej na dobę.
Porcję rosołową włożyć do zimnej wody (ok 3 litry) i gotować na małym ogniu zbierając szumy.
Krok 1 - Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką foto
2
Dodać namoczoną cieciorkę i gotować, aż znacznie zmięknie. Z liści jarmużu wydrzeć twardą łodygę, a resztę drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić.
Krok 2 - Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką foto
3
Jarmuż i pomidory dodać do zupy. Gotować, wszystko do miękkości. Pomidory powinny się rozpaść.
Krok 3 - Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką foto
4
Pod koniec gotowania przyprawić zupę do smaku. Wyjąć porcję rosołową, oskubać z mięsa i wrzucić do zupy. Smacznego :)
Krok 4 - Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.04.2016 11:14
wygląda wspaniale
Alex_M 31.03.2016 06:22
świetna zupa :)
Stenka 30.03.2016 21:50
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak