Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa małopolska „ Pitucha”

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
ziemniaki 1 kg
pietruszka 1 szt
cebula biała 2 szt
boczek wędzony 5 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa małopolska „ Pitucha”

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić, zalać wodą, dodać startą pietruszkę i cebulę. Kaszę wcześniej namoczyć i dodać do zupy. Gotować do rozgotowania się ziemniaków, następnie przyprawić do smaku, wymieszać z pokrojonym boczkiem i podawać z dobrym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GeneracjaXYZ 25.11.2016 21:44
Muszę wypróbować przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak