Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy gulasz z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 500 gram
marchewka
pietruszka
cebula
grzyby suszone 2 - 3 sztuki
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 30% 50 ml
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy gulasz z indyka


Mięso oczyścić z błon, umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i na dużym ogniu obsmażyć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i grzyby.
Zalać wodą, tak żeby mięso było całkiem przykryte. Dodać pokrojone warzywa i przyprawy i gotować do miękkości mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gdy warzywa i mięso będą miękkie zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Na koniec dodać śmietanę i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.03.2016 16:12
Smaczne jedzonko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak