Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/3 szklanka
sól, pieprz do smaku
ser żółty 2 plaser
Szczypiorek cienki 1/2 pęczek
wędlina 2 plaster
jajko 2-3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica

Pokrojoną w kostkę wędlinę podsmaż na patelni. Jajka wbij do miseczki, rozkłóć, wlej mleko, posól i popieprz do smaku. Gdy szynka się zrumieni wlej masę jajeczna na rozgrzaną patelnie. Szpatułką jeźdź po dnie żeby jajecznica sie nie przypaliła. Gdy osiągnie zadowalającą Cie konsystencje wyłącz ogień pod patelnia wrzuć pokrojony w kostkę ser i posiekany szczypiorek, przemieszaj. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.02.2013 15:16
smaczna;)
Ewa95 07.10.2011 17:19
dobra
Piotr24 06.08.2011 15:27
mój ulubiony przepis na jajecznicę (ale z serem jeszcze nie testowałem)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak