Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki makowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
mak 2 łyżki
jabłka 2 szt.
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
cukier 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki makowe

jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posłodzić i dodać cynamon. Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty, i posypać makiem. Na środku każdego dać jabłka i. rogi ścisnąć mocno i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 22.07.2013 07:59
dobry deser
mamusia1 31.03.2013 13:58
szybkie i efektowne
Grażyna13 27.10.2010 08:33
Ciekawy pomysł :)
eli_555 21.10.2010 13:42
fajne ciasteczka
Dorota76 10.09.2010 10:55
nie przepadam za makiem w makowcu, lecz to może być miłe doświadczenie
Beata73 22.08.2010 21:47
szybkie i smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak