Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny jabłkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3-4
mąka pszenna 2 szkl
jajko 2
cukier 5 łyżek
masło 100g
mleko 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon 2 łyżki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny jabłkowe

Kroki postępowania

1
W misce łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki ( mieszamy jajka, mleko, roztopione masło).
Krok 1 - muffiny jabłkowe  foto
2
Dodajemy mąkę, cukier, łyżkę cynamonu, sodę, proszek do pieczenia. Krótko miksujemy lub mieszamy łyżką do połączenia się składników.
Krok 2 - muffiny jabłkowe  foto
3
Jabłka kroimy w kostkę i mieszamy z resztą cynamonu.
Krok 3 - muffiny jabłkowe  foto
4
Jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką.
Krok 4 - muffiny jabłkowe  foto
5
Masę przekładamy do foremek (wypełniając 3/4 wysokości) i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w 180 st C przez 20-25 min (do suchego patyczka).
Krok 5 - muffiny jabłkowe  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 26.03.2016 15:43
Pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak