Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pirogi smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 25 dag
olej roślinny 7 łyżek
truskawki 40 dag
jajko 1 sztuka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: pirogi smażone

Z mąki,jaja ,łyżki oleju i szklanki wody zagnieść ciasto.Dobrze wyrobić, rozwałkować na cienki plaster.Z ciasta wykroić kwadraty o boku około 8 cm.Truskawki umyć ,usunąć szypułki ,przesypać cukrem.Na kwadraty ciasta kłaść truskawki ,skleić.Gotowe pierożki smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na rumiano.Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.02.2013 15:36
mniam mniam;]
Ewa111 19.02.2011 16:38
świetne pierożki,mojej córce na pewno będą smakowały
iwona332 24.11.2010 00:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak