Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 50 dag
sok z cytryny 1 sztuka
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżeczki
mąka 3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 dag
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z selera

Seler obrać,pokroić w grube plastry.Zagotować 3 szklanki wody z sokiem z cytryny i solą, gotować około 5 minut,wyjąc.Plastry doprawić solą i pieprzem , posmarować musztardą.Obtoczyć w mące , jajku i bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor,podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 14.03.2011 14:03
pyszne selerowe,zdrowe kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak