Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie własnym

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sprawdzony przepis na klasyczny domowy obiad - wątróbkę w sosie własnym. 

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kilograma
cebula 2 sztuki
olej 3 łyżki
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie własnym

1. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju.

2. Wątróbki umyć, oczyścić i pokroić. Oprószyć mąką i usmażyć na pozostałym oleju, posypać majerankiem.

3. Usmażoną wątróbkę połączyć z cebulą, podlać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 20.11.2015 13:52
i dziś u mnie
IlonaAlbertos 08.12.2013 23:37
Prosty sposób na wątróbkę.
Zosia1 08.03.2013 23:33
wątróbkę bardzo lubię,ale wyłącznie drobiową
romanrafal
romanrafal 19.10.2012 13:45
pyszne danie
Wafelek2601 06.05.2012 09:47
bardzo lubię taką wątróbkę
Iwona51
Iwona51 04.12.2011 21:35
pycha
Izabela28 01.11.2010 11:37
Fajny przepis:)
Margo1 23.08.2010 09:32
Dawno nie jadłam ,bo nikt u mnie nie je
lucyna15
lucyna15 23.08.2010 08:21
super
Monika193
Monika193 23.08.2010 08:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak