Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galaretce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 3 sztuki
majonezu 2 łyżki
kukurydzy konserwowej 2 łyżki
posiekanego szczypiorku 1 łyżka
szynki 1 plaster
sól, pieprz do smaku
groszku konserwowego 3 łyżki
kukurydzy konserwowej 3 łyżki
ugotowanej marchewki pokrojonej w kostkę 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat sól pieprz
bulion 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galaretce

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąć włożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę i szczypiorek. Wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku. Napełniać farszem połówki jajek. Na półmisku wyłożyć wymieszane warzywa: kukurydzę, groszek, marchewkę. Na nich ułożyć faszerowane jajka. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie wg przepisu na opakowaniu. Doprawić do smaku i tężejącą galaretką zalać ułożone jajka. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 13.10.2012 05:46
fajny pomysł
tomek18 16.08.2011 09:51
wygląda super i zapewne tak też smakuje
magdalea 18.07.2011 23:26
nie jadłam takich, a wyglądają pysznie!:)
agata1722
agata1722 24.04.2011 11:51
danie na czasie
Justyna70 27.10.2010 11:32
ładnie wyglądają!
Sloneczko222 20.10.2010 20:10
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak