Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 0,5 szkl
pieczarki 10 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z pieczarkami

Mięso przełożyć do miski, bułkę namoczyć w mleko, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać jajko i doprawić. Pieczarki drobno pokroić i przesmażyć na oleju. Z mięsa formować placki na środka nałożyć łyżeczkę pieczarek , dobrze zwinąć i uformować klopsy. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.08.2013 09:13
też lubię takie nadziane mielone klopsy:)
Rybciia 01.04.2013 00:01
bardzo lubię :-)
ben-ka 13.12.2012 11:18
pyszne jedzonko....
Krystyna32 30.04.2012 08:12
pycha
SyMiki 16.11.2011 19:27
pyszne
rzenia15 09.07.2011 09:49
pychota
magdalea 22.06.2011 15:49
pyszne
angelika14 11.02.2011 21:16
uwielbiam
matii6 18.10.2010 14:43
smaczne i ciekawe
rosik93 24.08.2010 15:05
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak