Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubić z solą na sztywno dodać cukier i ubijać. Dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając aż masa będzie sztywna. Dodać przesiane i wymieszane z proszkiem mąki i powoli mieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.01.2013 20:46
bardzo dobry biszkopt
Aneta41 14.11.2012 19:19
super
Emilia21 29.02.2012 15:48
mmmmm
Emilia21 29.02.2012 15:48
mmmmm
barbara11561 21.05.2011 21:43
Też taki piekę i zawsze się udaje:)
Marzena40 10.03.2011 08:22
super
matii6 18.10.2010 14:41
bardzo prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak