Karkówka w sosie musztardowo-ketchupowym

Karkówka w sosie musztardowo-ketchupowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda rosyjska

  • ketchup pikantny

  • ząbek czosnku

    2
  • przyprawa grill meksykański

  • olej roślinny

  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry ok. 1cm. Wymieszać musztardę rosyjską z ketchupem w ilości zależnej od upodobań. Sosem wysmarować mięso ze wszystkich stron i tak zamarynowane wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wysmarować naczynie żaroodporne ketchupem z niewielką ilością musztardy. Na spodzie ułożyć 1 cebulę pokrojoną w plastry i posiekany 1 ząbek czosnku. Na tym ułożyć plastry mięsa zamarynowane i lekko posypane przyprawą do grilla. Na wierzch położyć jeszcze jedną warstwę sosu ketchupowego. Posypać plastrami drugiej cebuli z posiekanym 2 ząbkiem czosnku. Całość pokropić delikatnie olejem, przykryć i zapiekać ok 1 godz w 180 st. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IrenaM

11.01.2013 22:03
super na obiad

adam1f

17.05.2012 06:28
dobra

jerry1

26.01.2012 13:08
ciekawy przepis

angelika14

27.06.2011 09:10
na samą myśl robię się głodna...pychota :)

Kate131

24.11.2010 07:10
fajny przepis

mamusia1

30.08.2010 20:29
godne uwagi!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat