Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab drobiowy w bułce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów duża 3 szt.
pierś z kurczaka duża
Cynamon mielony Prymat duża szczypta
przyprawa do gyrosa do smaku
pomidor do smaku
ogórek do smaku
ser feta do smaku
kapusta pekińska 2-3 liście
jogurt grecki do smaku
czosnek duży ząbek
Sól ziołowa jodowana Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab drobiowy w bułce

Dużą pierś kurczaka przekroić w poprzek na dwa duże płaty - posypać przyprawami, włożyć do woreczka i schłodzić 2-3 godziny, aby mięso nabrało smaku. Wyjąć, posmarować olejem ze wszystkich stron i usmażyć na ulubiony stopień przyrumienienia.

W międzyczasie pokroić w paski młodą kapustę pekińską, ogórka w plasterki (nie obierać skórki), pomidora w półplasterki.

Jogurt doprawić wyciśniętym czosnkiem i solą ziołową do smaku.

Bułki rozkroić w poprzek i podgrzać w tosterze, grillu elektrycznym lub w piekarniku.

Usmażone kawałki mięsa przełożyć na deseczkę i dużym ostrym nożem szybko pokroić w cienkie plasterki.
Bułki rozkroić i obłożyć mięsem. Na mięsie ułożyć kopczyki z kapusty pekińskiej i polać sosem. Ułożyć plasterki pomidora i ogórka, a całość posypać drobno pokrojonym serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.03.2016 13:51
bardzo lubię
anka1988 21.03.2016 13:37
pyszny kebab!!
endzi
endzi 21.03.2016 09:30
fajny przepis!
tobi1989 21.03.2016 09:10
Smaczne danko :)
Damiano
Damiano 21.03.2016 07:24
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak