Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i imbiru

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Surówka

marchewki 2-3 sztuki
imbir świeży ok. 3 cm.

Sos

sok z cytryny z 1
miód prawdziwy 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i imbiru

Oczyszczone marchewki zetrzeć na tarce do jarzyn.
Imbir obrać i zetrzeć na małych oczkach.
Sos.
Sok z jednej cytryny wynieszać z miodem i oliwą , doprawić solą i pieprzem cayenne.
Surówkę polać sosem. Chwilę odczekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 21.03.2016 11:56
Imbir jest starty na drobnej tarce. Jeśli imbir jest gruby i nie zeschnięty nie ma mowy o twardych włóknach.:) Nam miękkie" włochatki" nie przeszkadzają. Dlatego wyjmuję z tarki wszystko co zostaje z włoskami. Nie chcę marnować pełnowartościowego produktu. Ale tylko przy zdrowym i jędrnym imbirze :) Pozdrawiam, dzięki za komantarze :)
Habibi 21.03.2016 09:55
Ja ucieram imbir m.in. do surówek na drobnej tarce, aby usunąć te sterczące twarde włókna, bo mąż twierdzi, że ma wrażenie, że dodałam do surówki drzazgi ;)
sylwia_sl 20.03.2016 22:17
marchewka i imbir świetnie się uzupełniają w tej surówce
Łukasz15 20.03.2016 20:20
Smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak