Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Grzybki leśne

    3 kg
  • ziele angialekie

    5 kulek na słoik
  • cebula

    3 plastry na słoik
  • ocet

    16 łyżek
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt na słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić pokroić, gotować 3-5 min, odcedzić. Włożyć do słoików razem z przyprawami.
Zalewa:
do litrowego garnka dać ocet sól, cukier i uzupełnić do pełna wodą. Zalewą zalać grzybki i pasteryzować około 10-15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

07.09.2013 18:42
uwialbiam marynowane grzybki

misia53

10.08.2012 11:37
uwielbiam takie grzybki

Krystyna32

01.04.2012 08:04
pycha

rzenia15

06.07.2011 20:14
uwielbiam takie grzybki

grazia1

25.06.2011 22:11
zapraszam do siebie robie wedlug przepisu kolezanki :)

Mati13

13.09.2010 18:35
zjadłbym takie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat