Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem mięsno-warzywnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 2 torebki
łopatka bez kości 0,5 kg
warzywa mrożone 1 opakowanie
pomidory krojone z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem mięsno-warzywnym

Kroki postępowania

1
W garnku we wrzącej wodzie ugotować 2 torebki ryżu.
Krok 1 - Ryż z sosem mięsno-warzywnym foto
2
Mięso zmielić w maszynce, smażyć na rozgrzanej patelni. Dodać warzywa mrożone ( jak użyłam warzywa na patelnie z cukinią, brokułem oraz papryka i pomidorkami) Po 5 minutach dodaje pomidory w puszcze. Wszystko razem smażymy, aż by nasz sos sie zredukował.
Krok 2 - Ryż z sosem mięsno-warzywnym foto
3
Ryż polewamy sosem warzywno mięsnym i gotowe. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Ryż z sosem mięsno-warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.03.2016 13:05
Smaczne jedzonko!
Wafelek2601 20.03.2016 11:50
Bardzo dobry
tobi1989 20.03.2016 08:40
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak