Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 l
cukier waniliowy 1 szt
cukier 20 dkg
żółtko jajek 5 szt
mąka ziemniaczna 1i1/2 łyżki
margaryna palma 1 kost

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy

Odlać pół szklanki mleka a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem dodać mąkę ziemniaczaną i pół szkl mleka (to które zostało odlane). Wszystko wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodawać zimny budyń cały czas ucierając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 28.02.2012 16:50
dobra
barbara11561 23.06.2011 09:18
Fantastyczny i taki uniwersalny..:):)
kuklik 24.05.2011 15:23
pyszny nie tylko do placka ala sam też dobry
Edyta38 01.03.2011 19:36
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak