Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe prawdziwki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
margaryna 1 kostka
mak 1 łyzka
żółtko jajek 2 sztuki
kwaśna śmietana 1 szklanka
masło 1 kostka
tabliczka czekolady bialej 1 sztuka
tabliczka czekolady gorzkiej 1 sztuka
mleko 10 łyzek
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe prawdziwki

Zagniatamy ciasto dzielimy na 3 częsci schładzamy do 30 min.
Jedną częsc wykladamy do foremek nakłuwamy i pieczemy na złoty kolor.
Drugą częsc kroimy na prostokąty 7x5 cm, zwijamy w ruloniki i obtaczamy w maku. Pieczemy
Z trzeciej częsci wycinamy kólka wielkosci babeczek, w kazdym dziurkę srednicy rulonika, pieczemy. Czekolady osobno rozpuszczamy w 5 łyzkach gorącego mleka, studzimy.
Masło miksujemy dodajemy białą czekoladę. Wypełniamy babeczki przykrywamy kólkami wkladamy ruloniki. Ciemną czekoladą smarujemy wierzchy i posypujemy kokosami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 24.08.2011 08:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak