Czekoladowe prawdziwki

Czekoladowe prawdziwki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • mak

    1 łyzka
  • żółtko

    2 sztuki
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • masło

    1 kostka
  • tabliczka czekolady bialej

    1 sztuka
  • tabliczka czekolady gorzkiej

    1 sztuka
  • mleko

    10 łyzek
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto dzielimy na 3 częsci schładzamy do 30 min.
Jedną częsc wykladamy do foremek nakłuwamy i pieczemy na złoty kolor.
Drugą częsc kroimy na prostokąty 7x5 cm, zwijamy w ruloniki i obtaczamy w maku. Pieczemy
Z trzeciej częsci wycinamy kólka wielkosci babeczek, w kazdym dziurkę srednicy rulonika, pieczemy. Czekolady osobno rozpuszczamy w 5 łyzkach gorącego mleka, studzimy.
Masło miksujemy dodajemy białą czekoladę. Wypełniamy babeczki przykrywamy kólkami wkladamy ruloniki. Ciemną czekoladą smarujemy wierzchy i posypujemy kokosami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

24.08.2011 08:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat