Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z miesem i kaszą pęczak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula 1 duża
kasza pęczak 1,5 szkl
jajko 1
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion warzywny 0,5 litra
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik

Porada

Duszone z sosem pomidorowym smakują świetnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z miesem i kaszą pęczak

Kroki postępowania

1
Pęczak przepłukuję wodą. Gotuję w osolonej wodzie. Z kapusty wykrawam głąb wkładam do gotującej wody, stopniowo odrywając liście. Ścinam grube żyły z każdego liścia.
Krok 1 - Gołąbki z miesem i kaszą pęczak  foto
2
Cebulę kroję w kostkę przesmażam na oleju. Mięso mieszam z kaszą wbijam jajko dodaję cebulę, lubczyk, pietruszkę. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Krok 2 - Gołąbki z miesem i kaszą pęczak  foto
3
Na każdy liść nakładam farsz ciasno zwijam.
Krok 3 - Gołąbki z miesem i kaszą pęczak  foto
4
Na dnie garnka układam liście kapusty na to gołąbki ściśle jeden przy drugim. Gołąbki zalewam bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Duszę pod przykryciem około 1,5 godziny.
Krok 4 - Gołąbki z miesem i kaszą pęczak  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 19.03.2016 09:07
Na pewno pyszne!
Franciszek 19.03.2016 00:35
pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak