Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z piersi kurczaka z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
boczek wędzony 6 plastrów
sól i pieprz do smaku
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z piersi kurczaka z boczkiem

Piersi rozklepujemy cienko i posypujemy przyprawami i ziołami. Następnie układamy na nich plastry boczku i zwijamy całość tak, aby powstały roladki. Tak przygotowane mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 50 około 45 minut. Pieczemy w temperaturze 210 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy folię i dopiekamy jeszcze około 10 do 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 19.03.2016 18:14
pyszne jedzonko
Motorek 18.03.2016 21:56
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak