Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sól i pieprz
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
pomidor 4 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
fasola czerwona 300 gram
kukurydza 400 gram
cukier 1 łyżeczka
papryczka chili 1 sztuka
bulion warzywny 200 mililitr

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na patelni. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy ręką, a następnie przekładamy na patelnię. W międzyczasie sparzamy pomidory, kroimy je w kostkę i odkładamy na bok. To samo robimy z papryką i gdy mięso będzie gotowe, oba składniki dorzucamy na patelnię. Zalewamy bulionem, dodajemy kukurydzę, posiekaną papryczkę chili i fasolę, a następnie redukujemy przez 20 minut. Na koniec doprawiamy do smaku i podajemy według uznania, ja jadłem z kaszą kuskus :) Możecie zrobić również tortillę lub nachos :) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 18.03.2016 17:11
Niesamowicie apetyczne :)
Madzai 18.03.2016 16:25
Na pewno wypróbuję :)
bryndzia93 18.03.2016 16:10
Apetyczne danie :)
cukiereczek 18.03.2016 11:12
apetyczna potrawa
Czyki 18.03.2016 10:56
bardzo fajny przepis, apetycznie wygląda
Aleksandra/Olcia 18.03.2016 10:50
smakowicie podane
kd045 18.03.2016 08:57
Koniecznie muszę wypróbować
Małgorzata92 18.03.2016 08:23
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak