Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem waniliowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
margaryna 50 g
cukier waniliowy 15 g
cukier puder 1 łyżka
śmeitana 36% 400 ml
krem waniliowy w proszku 1 opakowanie
galeretka 2 szt
jeżyny 0,5 kg
maliny świeże 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem waniliowym

Jajka, cukier, cukier waniliowy ubić mikserem do białości. Dodać rozpuszczoną margarynę, mąkę i lekko przemieszać. Masę biszkoptową wylać na dwie brytfanny i upiec biszkopty.
Wystudzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec dodać krem waniliowy w proszku i wszystko chwilę ubijać w mikserze na niskich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Na wierzch rozłożyć świeże owoce, zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.01.2014 22:53
Takie ciasta uwielbiam.
Katarzyna59 01.12.2012 20:17
super
romanrafal
romanrafal 01.07.2012 09:05
super,świetne
Iwusia 05.03.2012 23:21
smakowite ciacho
olkaaa 02.03.2012 08:27
uwielbiam
Iwona51
Iwona51 23.07.2011 09:58
pycha
Barbara/zuza22_85 04.03.2011 22:25
warto spróbować
MAR3STA 20.02.2011 09:56
mniam, mniam malinki;)
Kate131 03.09.2010 15:28
ŚLINKA LECI...
banditka 03.09.2010 14:55
no wyglada apetycznie ;)
Monika193
Monika193 23.08.2010 08:06
o mniam
Margo1 22.08.2010 17:24
Rewelacja ci wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak