Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matjasy w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 8 po 8dag
jogurt naturalny 40 ml
koper świeży 1 pęczek
natka pietruszki 1 mały pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
rzodkiewki 6 sztuk
musztarda 2 łyżka
sok z cytryny
sól, pieprz
Do dekoracji:
cytryna cząstki
sałata liście

Przepis i sposób przygotowania na: matjasy w sosie jogurtowym

oczyścić dymkę oraz rzodkiewkę pokroić w krążki rzodkiewkę w słupki opłukać i osuszyć zieleninę część odłożyć do dekoracji a resztę posiekać dodać składniki do jogurtu wymieszać doprawić solą pieprzem musztardą oraz sokiem z cytryny ułożyć matiasy polać sosem przybrać sałatą zieleniną cząstkami cytryny podawać z ziemniakami z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.11.2010 11:04
Smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak