Przepis i sposób przygotowania na: SERNICZKI WANILIOWO – CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI
Twaróg miksujemy z cukrem, dodajemy śmietanę kremówkę ubitą na sztywno ze śmietan-fixem.
Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao i rozpuszczoną we wrzątku 1 łyżkę żelatyny – miksujemy.
Przygotowaną masę wkładamy do szklanek, wygładzamy, w środek wkładamy kieliszki odstawiamy do lodówki na godzinę.
.Po godzinie do kieliszków w szklankach wlewamy wrzątek i delikatnie wyciągamy.Masę toffi mieszamy z 2 łyżkami mleka i napełniamy wgłębienia po kieliszkach.
Do pozostałej masy serowej dodajemy ziarenka wanilii i rozpuszczoną we wrzątku drugą łyżkę żelatyny – miksujemy.
Całość przekładamy do szklanek , wygładzamy, przykrywamy biszkoptami.
Odstawiamy na ok. 1,5 godziny do lodówki.
Po tym czasie do garnka wlewamy wrzątek, nożem okrawamy boki serniczków i wkładamy na ok. minutę szklanki do wrzątku.
Odwracamy do góry nogami, stukamy i serniczki wypadają.
Wkładamy na 30 minut do lodówki a po tym czasie dekorujemy ( np. mleczną czekoladą i orzechami ) i zajadamy!