Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO BURACZANE Z KASZY PERŁOWEJ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 250 g
bulion warzywny 500 ml
masło 1 łyzka
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
kasza perłowa 150 g
kiełki lucerny 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO BURACZANE Z KASZY PERŁOWEJ

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W garnku roztapiamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy.

Wsypujemy wypłukaną wcześniej kaszę, przesmażamy, zalewamy bulionem i na bardzo wolnym ogniu gotujemy.

Po ok. 15 minutach dodajemy bardzo drobno posiekane buraczki i na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas gotujemy ok. 25 minut ( aż kasza będzie miękka i pulchna ).

Doprawiamy do smaku solą, pieporzem i odrobina soku z cytryny.

Podajemy gorące ze świeżymi kiełkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 17.03.2016 20:51
jak dla mnie wygląda obłędnie i myślę że też tak smakuje
Madzai 17.03.2016 12:53
Jestem bardzo ciekawa smaku :)
olkaaa 17.03.2016 12:43
fajny pomysł
Mniam 17.03.2016 10:59
Wow! Super! To mi się podoba i chyba zrobię. Same pyszne składniki, no i ten kolorek :)
Motorek 17.03.2016 10:57
Apetyczne.
misia123410 17.03.2016 10:41
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak