Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z dodatkiem sera i szynki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 200 g
szynka gotowana 100 g
mąka pszenna 300 g
jajko 2 szt
masło 130 g
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z dodatkiem sera i szynki

Ser żółty i szynkę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić w robocie. Na stolnicy, ze wszystkich składników (również dodajemy starty ser i szynkę) zarobić ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokroić w paski i zwinąć w świderki. Rozłożyć na blaszkę i piec w temperaturze 200 C około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.03.2016 07:45
robiłam niedawno podobne (bez szynki) i zniknęły w kilka chwil ;)
Bernadeta1 17.03.2016 19:26
moje smaki, pyszne paluchy
Janina 17.03.2016 15:44
Świetne paluszki, jadłam takie, polecam;))
Motorek 17.03.2016 10:58
Super przepis
jagoda5913 17.03.2016 00:52
dobry pomysł
KORAL 16.03.2016 22:49
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak