Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
drożdże 2,5 dkg
maślanka 0,5 szkl
mąka 20 dkg
mleko 0,5 szkl
cukier 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
olej do smażenia
jagody 20 dkg
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jagodami

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,zaczyn i dokładnie wymieszać . Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.ńa sam koniec dodać jagody.Na patelnię na gorący olej nałożyć ciasto i smażyć na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 22.10.2013 22:27
Dobry pomysł na racuchy
smakowita 20.08.2012 21:38
moje podniebienie marzy sobie o takich placuszkach
ben-ka 01.08.2012 08:52
takich nie smażyłam pewnie są bardzo smaczne.
Krystyna32 07.02.2012 08:54
extra
Kate131 03.07.2011 09:59
super
angelika14 14.05.2011 09:48
cudowne jeszcze nigdy nie wkładałam do racuchów owoców ale widzę co straciłam
oliwkowa
oliwkowa 02.04.2011 11:58
Super
Anna169Hosz 14.01.2011 12:01
Pyszne.
matii6 29.11.2010 18:51
pomysłowo z tymi jagodami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak