Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
pierś z kurczaka 30 dag
czosnek 2 ząbki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
szpinak baby 1/2 opakowania
olej do smażenia
Imbir mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Mięso z piersi kurczaka mielimy. Łączymy z ryżem. doprawiamy solą ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę. Formujemy kulki. Gotujemy je na parze ja użyłam parowaru. Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobina papryki ostrej, chilli i solą do smaku. Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak