Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowe racuszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 szt
mąka pszenna 1 szklanka
jogurt naturalny 250 ml
jajko 2 szt
czubrica czerwona szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowe racuszki

Pieczarki opłukać , osuszyć i zetrzeć na grubej tarce. Do miseczki wlewamy jogurt lub śmietanę, dodajemy mąkę jajka. Mieszamy ,dodajemy starte pieczarki.

Doprawiamy solą pieprzem i czubricą czerwoną. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

Podajemy z sosem lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 16.03.2016 00:27
dobry pomysł
Wacław 15.03.2016 17:56
fajny pomysł na pieczarki :-)
Róża1 15.03.2016 15:36
ciekawy przepis !!!!!!!!!!!
Aleksandra/Olcia 15.03.2016 14:39
wyglądają pysznie
tobi1989 15.03.2016 10:26
Ciekawe danko :)
Aannkaa82 15.03.2016 08:49
Bardzo apetyczne.
Habibi 15.03.2016 08:43
robię podobne placuszki, ale zupełnie inaczej je doprawiam :)
Damiano
Damiano 15.03.2016 08:39
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak