Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z surimi i majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 opakowanie
paluszki surimi 1 opakowanie
papryka czerwona 0,5 szt
papryka zielona 0,5 szt
por (biała część) 1 szt
cebula czerwona 1 szt
majonez 5 łyżek
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z surimi i majonezem

Makaron ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski.

Czerwoną cebulę i papryki kroimy w paseczki. Pora kroimy w drobne plasterki i zaparzamy chwilę gorącą wodą. Odlewamy i studzimy.

Surimi kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do makaronu. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 15.03.2016 11:04
Wygląda ciekawie :)
mysza75 15.03.2016 10:42
jaka fajna kolorowa sałatka
sliwka 15.03.2016 08:45
Smakowita;)) mniam;))
Łukasz15 14.03.2016 23:39
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak