Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po szkocku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 2
jajko 1
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
oregano 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
jajko 4
jajko 1 surowe do mięsa
oliwa

Porada

Danie idealnie nada się na Wielkanocny stół

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po szkocku

4 jajka gotujemy na półtwardo. Schładzamy. Mięso mieszamy z resztą składników. Wyrabiamy masę. Jeśli jest za luzna dodajemy więcej bułki tartej. Ugotowane jajka obieramy. Mięso dzielimy na cztery równe części. Każdą część rozpłaszczamy, kładziemy jajko i oblepiamy je mięsem dookoła. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Każdą kulkę smarujemy oliwą i pieczemy w piekarniku około 25 minut. Można podawać z ulubionym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 02.03.2017 11:52
apetyczne,
Katrina.u 15.03.2016 16:46
jeszcze takich nie robiłam
halina17 15.03.2016 14:51
W sobotę robiłam na obiad :)
dodi 15.03.2016 14:16
też czasami tak robię
ilka01 15.03.2016 13:33
super propozycja :)
tobi1989 15.03.2016 10:26
Fajny pomysł :)
RenataZ-et 15.03.2016 10:09
bardzo smaczne danie
Motorek 15.03.2016 08:52
super jajka
Aannkaa82 15.03.2016 08:50
Wyglądaja smacznie
gusia1000 15.03.2016 00:10
Fajny przepis.
bertpvd 14.03.2016 22:19
fajny przepis
Stenka 14.03.2016 22:04
dobra propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak