Rolada z kremem i galaretką

Rolada z kremem i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietana36%

    0,5 l
  • śmietan fix

    1 opak
  • GALARETKI WIŚNIOWE

    2 opak
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodając nie przerywając ucierania żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Blachę niedużą, wysmarować tłuszczem, nałożyć papier pergaminowy, też natrzeć go tłuszczem, wylać ciasto na blachę i piec
w dobrze nagrzanym piekarniku, około 10 minut.
Po upieczeniu rolady, zdjąć papier z ciasta, a roladę zwinąć, zwiniętą roladę owiną w ściereczkę.
Galaretki rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix.
Na roladę nakładać śmietanę, a na śmietanę galaretkę.
Zwinąć roladę, odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

10.04.2012 16:32
super

M-A-D-Z-I-A

08.08.2011 12:23
mmmm wygląda smakowicie.

SyMiki

14.05.2011 19:23
pychotka

Tetiana

26.12.2010 11:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat