Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula przysmażona z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 150 g
smalec 2-3 łyżki
cebula 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula przysmażona z boczkiem

Boczek pokroić na plastry . Na patelni rozgrzać smalec i włożyć plastry boczku. Smażyć na wolnym gazie plastry boczku i odwrócić na drugą stronę .Cebulę obrać i pokroić w plastry lub w piórka i dodać na patelnie i smażyć ciągle mieszając ,do momentu gdy cebula zmięknie. Boczek wyłożyć na cebulę aby się nie przypalił.
Można dodać tłuszczu ,przyprawić do smaku pieprzem i solą .Podawać z chlebem na śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 15.03.2016 07:59
Super przepis
w mojej kuchni 14.03.2016 22:29
syte sniadanie mojego męża od czasu do czasu
Skotka 14.03.2016 22:05
Prosto a jak smacznie:)
mirosława4 14.03.2016 20:01
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak