Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi wiedeńskie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi wiedeńskie

Składniki:

rozczyn:
szkl. mleka
łyżka mąki
łyżka cukru
5 dag drożdży


ciasto:
1/2 kg mąki
2 jajka
1/2 łyżeczki soli


farsz:
30 dag pieczarek
sól, pieprz
duża cebula

Robimy rozczyn i odstawiamy na 10 min. Mąkę jajka i sól zagniatamy i dodajemy rozczyn. Zagniatamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy farsz ostygnie, nakładamy na kółka z ciasta i kleimy pierogi. Odstawiamy do wyrośnięcia, po czym smażymy jak pączki na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 17.03.2013 10:10
Na takie pierogi z grzybkami to mój mąż by się skusił.
barbara11561 19.05.2012 11:27
lubię pierogi:)
Tomek13 18.12.2011 20:02
super
agogo2 15.12.2011 22:23
dobre
iga2 28.10.2011 20:32
smaczne
tomek18 07.10.2011 10:02
super
Agnik 02.10.2011 13:44
mniam
Gosia32
Gosia32 04.09.2011 22:51
mniam
Justa32 13.07.2011 10:16
pyszne
ronald88 12.07.2011 13:52
super
malaczarna23 24.04.2011 08:20
super:) lubie takie pierogi
MAR3STA 09.12.2010 17:24
pycha!
bernika 02.09.2010 21:48
słowo w słowo przepisane z: http://www.gotujmy.pl/pierogi-wiedenskie,przepisy,60397.html
Beata73 01.09.2010 09:19
dokładny przepis, aż chce się zrobić! super!
Ewa111 24.08.2010 17:46
dobry przepis
Margo1 23.08.2010 13:18
Pierogi są wyśmienite
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:07
kocham pierogi
marzencia2007 23.08.2010 09:20
musza byc pyszne :) chyba wyprobuje :)
iwa643 23.08.2010 07:40
szkoda ze nie ma zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak