Pierogi wiedeńskie

Pierogi wiedeńskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

rozczyn:
szkl. mleka
łyżka mąki
łyżka cukru
5 dag drożdży


ciasto:
1/2 kg mąki
2 jajka
1/2 łyżeczki soli


farsz:
30 dag pieczarek
sól, pieprz
duża cebula

Robimy rozczyn i odstawiamy na 10 min. Mąkę jajka i sól zagniatamy i dodajemy rozczyn. Zagniatamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy farsz ostygnie, nakładamy na kółka z ciasta i kleimy pierogi. Odstawiamy do wyrośnięcia, po czym smażymy jak pączki na złoto z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

17.03.2013 10:10
Na takie pierogi z grzybkami to mój mąż by się skusił.

barbara11561

19.05.2012 11:27
lubię pierogi:)

Tomek13

18.12.2011 20:02
super

agogo2

15.12.2011 22:23
dobre

iga2

28.10.2011 20:32
smaczne

tomek18

07.10.2011 10:02
super

Agnik

02.10.2011 13:44
mniam

Gosia32

04.09.2011 22:51
mniam

Justa32

13.07.2011 10:16
pyszne

ronald88

12.07.2011 13:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat