Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1/2 szt
śmietana 3 łyżki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Obie cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Czerstwą bułkę namoczyć, a następnie odcisnąć z wody. Do mięsa mielonego dodać jako, bułkę i połowę podsmażonej cebuli.
Krok 1 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
2
Dodać czosnek niedźwiedzi, sól pieprz. Mięso wyrobić na gładką masę.
Krok 2 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
3
Formować pulpeciki. W garnku zagotować pół litra wody, wrzucić pulpeciki.
Krok 3 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
4
Pieczarki pokroić w kawałek, dodać do pozostałej cebuli i usmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
5
Pieczarki przełożyć do pulpetów i razem gotować 30 minut.
Krok 5 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
6
Śmietanę rozprowadzić z kilkoma łyżkami gorącego sosu i wlać do garnka. Jeśli potrzeba, sos jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 6 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
7
Podawać z ziemniakami, z kaszą lub z makaronem.
Krok 7 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.03.2016 21:39
Pyszne danie.
mirosława4 14.03.2016 20:02
smaczne danie
sezamek 14.03.2016 19:21
Proste a takie smaczne danie :)
Ela427 14.03.2016 18:37
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak