Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie białe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 250 g
jajko 1 szt
sól do smaku
masło do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie białe

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Następnie przeciskamy je przez praskę, dodajemy mąkę i jajko, wyrabiamy na jednolitą masę.
Z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę i robimy w niej dziurkę.
Kluski wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Czekamy aż wypłyną.
Polewamy masłem lub sosem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.03.2016 14:39
ładne kluseczki
Magula 14.03.2016 21:08
wyglądają smakowicie
Barbara13 14.03.2016 18:03
fajne kluseczki
Anna169Hosz 14.03.2016 11:44
Ale mi narobiłaś ochoty:)
Wacław 14.03.2016 09:12
kluski śląskie zawsze pyszne
Ewelina1991 14.03.2016 08:08
świetne kluski!!!
Iwusia 13.03.2016 23:12
kluseczki śląskie lubię, do tego sosik i mięsko mniam !
sezamek 13.03.2016 16:30
Uwielbiam, pysznie ugotowane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak