Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 400 gram
szynka wędzona 400 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
ziele angielskie kilka kulek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól do smaku
przyprawy do fasoli Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka

Porada

można użyć kiełbasę,boczek czy inne wędliny wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Ciecierzyce kilka razy przepłukać zimną woda,przełożyć do garnka,zalać wodą,dodać sól,liście laurowe i ziele angielskie.gotować do miękkości.
Krok 1 - Cieciorka po bretońsku foto
2
Szynkę wędzoną pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni(bez dodatku tłuszczu)
Krok 2 - Cieciorka po bretońsku foto
3
Do miękkiej cieciorki dodać koncentrat pomidorowy
Krok 3 - Cieciorka po bretońsku foto
4
oraz podsmażoną wędlinę.Całość dokładnie zamieszać i podgotować 10 minut
Krok 4 - Cieciorka po bretońsku foto
5
Na koniec dodać natkę pietruszki oraz przyprawę do fasoli i świeżo mielony pieprz.Mąkę wymieszać w zimnej wodzie i dodać do całości.zamieszać i chwilę pogotować.Podawać gorące
Krok 5 - Cieciorka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 14.03.2016 10:54
Ciecierzycą ;-)
Lis 13.03.2016 18:14
Smakowity pomysł:)
Mama niejadka 13.03.2016 18:08
Robiłam podobnie, pyszna jest :)
justynkag 13.03.2016 17:40
Genialny pomysł z soczewicą
jagoda5913 13.03.2016 15:40
dobry pomysł
Jolcia_90 13.03.2016 13:53
świetny pomysł :)
Futka 13.03.2016 13:23
Przepyszna propozycja na cieciorkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak