Zupa ryżowa

Zupa ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    4 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • ryż

    100 g
  • seler naciowy

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso umyć pod bieżącą wodą, nastawić w garnku ok 2l, do gotowania. Dodać liście laurowe, i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, w międzyczasie zbierając powstałe szumowiny.
2.Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć je z wywaru i dodać ryż. Następnie stratą na dużych oczkach marchewkę, listki zieleniny i przyprawy.
3.Gotować tak długo, aż ryż będzie miękki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

14.03.2016 12:00
lubię takie zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat