Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
ryż 100 g
seler naciowy
natka pietruszki
sól i pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa

1. Mięso umyć pod bieżącą wodą, nastawić w garnku ok 2l, do gotowania. Dodać liście laurowe, i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, w międzyczasie zbierając powstałe szumowiny.
2.Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć je z wywaru i dodać ryż. Następnie stratą na dużych oczkach marchewkę, listki zieleniny i przyprawy.
3.Gotować tak długo, aż ryż będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.03.2016 12:00
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak