Sposób przygotowania
Składniki na ciasto:
1,5 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
jajko
2 łyżki zimnej wody
sól
Składniki na farsz:
3-4 cebule
łyżeczka przyprawy do zup
łyżka oliwy
10 dag startego żółtego sera
1,5 szkl. gęstej śmietany
4 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Zagniatamy kruche ciasto, wyklejamy nim tortownicę i wstawiamy na kilka godz. do lodówki.
Cebulę kroimy w półplasterki, solimy i dusimy na oliwie. Pod koniec dodajemy przyprawę do zup. Na cieście układamy cebulę i przykrywamy warstwą sera. Jaja roztrzepujemy ze śmietaną , doprawiamy i wylewamy na ser. Pieczemy 40-50 min.
1,5 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
jajko
2 łyżki zimnej wody
sól
Składniki na farsz:
3-4 cebule
łyżeczka przyprawy do zup
łyżka oliwy
10 dag startego żółtego sera
1,5 szkl. gęstej śmietany
4 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Zagniatamy kruche ciasto, wyklejamy nim tortownicę i wstawiamy na kilka godz. do lodówki.
Cebulę kroimy w półplasterki, solimy i dusimy na oliwie. Pod koniec dodajemy przyprawę do zup. Na cieście układamy cebulę i przykrywamy warstwą sera. Jaja roztrzepujemy ze śmietaną , doprawiamy i wylewamy na ser. Pieczemy 40-50 min.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
aranka
marzena06
ewelina63
darus
Danuta_Prorok
Konto zablokowane
KasiaK90
malaczarna23
piotereq
m1monika
ankaryba
aga130982
Irenkass