Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta serowo-cebulowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta serowo-cebulowa

Składniki na ciasto:
1,5 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
jajko
2 łyżki zimnej wody
sól

Składniki na farsz:
3-4 cebule
łyżeczka przyprawy do zup
łyżka oliwy
10 dag startego żółtego sera
1,5 szkl. gęstej śmietany
4 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Zagniatamy kruche ciasto, wyklejamy nim tortownicę i wstawiamy na kilka godz. do lodówki.
Cebulę kroimy w półplasterki, solimy i dusimy na oliwie. Pod koniec dodajemy przyprawę do zup. Na cieście układamy cebulę i przykrywamy warstwą sera. Jaja roztrzepujemy ze śmietaną , doprawiamy i wylewamy na ser. Pieczemy 40-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Irenkass 29.05.2012 21:52
musi byc pyszna
aga130982 15.01.2012 15:17
mniam
ankaryba 03.10.2011 00:17
to coś dla mnie
m1monika 05.09.2011 18:19
pyszności
piotereq 13.08.2011 10:48
ciekawe
malaczarna23 24.05.2011 15:20
super
KasiaK90 22.05.2011 09:12
nie jadłam jeszcze
pigila
pigila 08.04.2011 21:44
super
Danuta_Prorok 11.03.2011 12:46
super
darus 17.01.2011 13:47
mniam
ewelina63 15.01.2011 15:49
mniam
marzena06 15.01.2011 15:45
super
aranka 17.11.2010 18:28
fajne,ale cos bym jeszcze dodała np.Pieczarki..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak