Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
sól do smaku
masło 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie chrzanowym

Do garnka z wodą wkładamy ziele angielskie, liść laurowy . Zagotowujemy. Solimy do smaku. Udka myjemy i gotujemy do miękkości. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła . Dosypujemy ok 2 łyżki mąki. Mieszamy. Zalewamy mlekiem ok 2 szklanki. Mieszamy energicznie. Dolewamy troszkę bulionu z gotowania mięsa, aby sos nie był zbyt gęsty. Dodajemy ok 2 łyżki chrzanu. doprawiamy solą do smaku. Do sosu wkładamy ugotowane udka. Dusimy kilka minut. Podajemy z prażona cebulką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.03.2016 20:31
smaczny pomysł
RenataZ-et 12.03.2016 16:09
ciekawa propozycja
Damiano
Damiano 12.03.2016 15:23
fajne danie
Futka 12.03.2016 11:44
Niezwykle smakowite udka :) Palce lizać :)
Małgorzata92 12.03.2016 09:30
Pewnie smaczne :)
kd045 12.03.2016 09:02
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak