Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas chlebowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dkg
miód płynny 10 dkg
woda 10 l
chleb razowy 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas chlebowy

Chleb zalać gorącą wodą, dodać cukier i mmiód. Wszystko wymieszać i postawić na 2-3 dni w ciepłym miejscu, aby się zakwasiło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 26.11.2011 13:28
ok
kielcok1 17.10.2011 15:14
to się dopiero porobiło
rakow2
rakow2 04.04.2011 15:22
czas na kwas
Krzysztof42 07.09.2010 15:00
suchy chleb to koń u nas zjada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak