Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z awokado i granatem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 owoce
śledzie w oleju 3 podwójne filety
cebula 0,5 szklanki spod śledzi
granat 0,5 sztuki
natka pietruszki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z awokado i granatem

Śledzie wraz z cebulą odsączamy z oleju. Rybę kroimy w ok 1,5 cm paski pod skosem. Cebulę kroimy w kostkę. Z granatu wyjmujemy pestki. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą.
Awokado przekrawamy na połowę, przekręcamy i wyjmujemy z nich pestki. W miejsce pestek nakładamy śledziową sałatkę, wykonując kopczyki. Tak przygotowane awokado przekładamy na talerze. Przed podaniem całość oprószamy kolorowym pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.03.2016 22:54
Pod mój smak.
justynkag 11.03.2016 18:04
Bardzo ciekawie to wygląda a i połączenie smaków niecodzienne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak