Likier jajeczny (ajerkoniak)

Likier jajeczny (ajerkoniak)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    5 sztuk
  • cukier

    25 dkg
  • mleko

    3/4 litra
  • spirytus

    1/4 litra
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka zetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać je do mleka i wlać do dużej butelki. Dodać spirytus. Silnie wstrząsnąć butelką, aby wymieszać zawartość. Podawać w małych kieliszkach po upływie 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

01.10.2011 10:57
pycha

jolajka

31.05.2011 18:03
szybkie a jakie pyszne

RenataZ-et

14.12.2010 11:41
To coś dla mnie :)

Margo1

22.08.2010 17:28
Nawet proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat