Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z winogronami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 3 pędy
jabłko 1/2 sztuki
winogrona białe 1 mała kiść
rodzynki 1/3 garści
sok z limonki 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z winogronami

Kroki postępowania

1
Łodygi selera dokłądnie umyć pod zimną wodą. Każdą łodygę przekroić na pół wzdłuż. Następnie wszystkie łodygi pokroić w nieiwelkie paski w poprzeg. Przełożyć do miski.
Krok 1 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto
2
Jabłko umyć ale nie obierać. Przekroić na pół i pozbawić gniazd nasiennych. Następnie pokroić naśredniej grubości plastry. Powstałe plastry podzielić na 4 cześći .
Krok 2 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto
3
Winogrona umyć i przekroić na połówki. Dodać do selera.
Krok 3 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto
4
Następnie dodać rodzynki oraz wyciśnąć sok z limonki.
Krok 4 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto
5
Delikatnie posolić( wg uznania).
Krok 5 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto
6
Dodać podaną ilość cukru.
Krok 6 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto
7
Dodać jogurt naturalny i wszytsko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę.
Krok 7 - Wiosenna sałatka z winogronami  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak