Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
ogórki kiszone 2 szt
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
jabłko 1 szt
sok z cytryny do smaku
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Do surówki zamiast majonezu można dodać jogurt lub gęstą śmietanę.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty

Kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą wodą, osączyć. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w cienkie słupki. Kukurydzę osączyć z zalewy.

Ogórki kiszone i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.12.2016 02:15
Ciekawe jaki ma smak
Janina 12.03.2016 13:39
Świetna surówka;))
Beatris 11.03.2016 16:59
Doskonały dodatek do obiadu:)
Agnieszka-87-25 11.03.2016 14:33
smaczna surówka
Bernadeta1 11.03.2016 10:45
pychotka taka surówka
Futka 11.03.2016 10:32
Świetna i bardzo smakowita surówka :)
pestka 11.03.2016 10:03
bardzo smaczna surówka
misia123410 11.03.2016 10:03
Jaka apetyczna:)
Małgorzata92 11.03.2016 09:44
Smaczna surówka :)
olkaaa 11.03.2016 09:36
robię podobną
gosia56 11.03.2016 09:04
na pewno pyszna ale takiej jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 11.03.2016 08:41
Pyszna surówka
kotur 10.03.2016 23:53
w sam raz na kolację, dzieki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak