pikantny indyk

pikantny indyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chili

    1 szt
  • czosnek

    1 zabek
  • cebulki małe

    2-3 szt
  • żółta papryka

    1 szt
  • olej

    2 łyzki
  • sól

  • świezo zmielony pieprz

  • puszka pomiodorów

    1 szt
  • szczypta cukru

  • pół pęczka tymianku

  • indyk

    50 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chili papryke rozetnij wzdłóż usun pestki straczki opłucz i pokrój.Czosnek posiekaj cebulki pokrój w piórka.Filet pokrój na 12 kawałkow rozbij formujac kotleciki.Smaz je na oleju po 2 minuty z kazdej strony.Przypraw.Na tłuszczu ze smazenia miesa zeszklij cebule czosnek i chili.Dołóż papryke i pomidory.Zagotuj podgrzewajac na małym ogniu i czesto mieszajac.Sos dopraw sola pieprzem i cukrem.Sznycle ułóż po 3 przekładajac je duszonymi warzywami.Danie posyp obficie tymiankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

03.03.2013 23:47
pychotka....;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat