Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jabłkowe.

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jabłkowe.

Suszarka ma 5 sit suszących więc aby żadne się nie zmarnowało i nie stało puste na każde poukładałam jabłka. Które wcześniej umyłam, następnie wykroiłam gniazda nasienne drylownikiem do jabłek i pokroiłam na plastry grubości około 2-3 mm.
Tak przygotowane urządzenie włączamy (w instrukcji dokładnie pisze jaki czas potrzebują dane warzywa czy owoce) Ja swoje chipsy suszyłam około 12 godzin. Suszarkę nastawiłam na noc, oczywiście można suszyć krócej ale ja chciałam aby to były chrupiące chipsy, takie które możemy kupić w większości sklepów pakowane w malutkich opakowaniach.
Po tym czasie chipsy są chrupiące i jaaakie smaczne!
Dodatkowo można delikatnie posypać je przyprawami. Cynamonem lub innymi mieszankami. W zależności od tego jakie przyprawy lubicie. Jednak moim zdaniem najlepiej smakują solo!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 15.03.2016 09:42
Uwielbiam suszone jablka! Pyszne sa!
IwonaKa 11.03.2016 21:09
bardzo zdrowe takie chipsy
Habibi 11.03.2016 15:27
zdrowo, bez tłuszczu, bez soli i bez chemii :)
Madzai 11.03.2016 11:01
Zdrowe a pyszne
paula8 10.03.2016 21:07
Świetny pomysł na zdrową przekąskę ;)
Katrina.u 10.03.2016 20:07
super chipsy
mikrusiak 10.03.2016 19:01
Zdrowy zamiennik tych sklepowych :) chyba pomyślę nad zamianą ;D
Róża1 10.03.2016 17:17
Super zdrowa przekąska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak